Opinions

El passat 6 de juliol va tenir lloc una nova reunió de la junta executiva d'Asfateics. Jo, Montserrat García Guasch, tresorera i sòcia fundadora de l'associació, al no poder assistir a aquesta reunió i tenint en compte que un dels punts del dia era el posicionament d'Asfateics en relació a les retallades, vaig decidir enviar aquesta nota per a ser llegida durant la mateixa. És simplement el que penso, escrit amb les meves pròpies paraules i espero que aquest sentiment sigui compartit per la majoria de vosaltres.

Aquí teniu:

"Bon dia benvolgudes companyes!

No puc ser avui aquí amb vosaltres ja què la meva responsabilitat envers la feina no m’ho ha permès, però tot i així he volgut transcriure aquestes paraules per a deixar constància de quina és la meva posició sobre les retallades que estem patint els treballadors de l’ICS.

Podria dir moltes coses, la majoria desagradables, fruït de la ràbia i la impotència que sento a causa de diverses circumstàncies i esdeveniments passats aquests últims dies, i tot i què encara que les retallades no han fet que jo sigui una de les nombroses persones que han passat a formar part de les llistes de l’atur, sí he sentit molt l’acomiadament de companys i companyes que no han tingut la mateixa sort que jo, encara que és possible que d’aquí uns mesos jo mateixa vagi a fer-lis companyia.

Tècnicament no hi ha hagut acomiadaments, parlem amb propietat, simplement no s’han renovat contractes.

I això precisament és el ha passat darrerament, molts contractes eventuals acabaven el 30 de juny i en relació a les UAAU’s, només s’han renovat a les primeres 70 UAAU’s de la borsa, bé, possiblement ara mateix estaran treballant algunes administratives més passat el número 70 ja que van haver algunes renúncies per no poder incorporar-se l’1 de juliol al lloc de treball, i a més amb la campanya d’estiu, hi han alguns CAPS que disposen de servei de desplaçats i han tingut que fer contractes “basura” a algunes noies. Així doncs, fins al 30 de setembre, només hi haurà treball per al personal estatutari de funció pública i per a unes 80 UAAU’s de la borsa, la resta… a l’INEM!!!

I ara és quan dic el que en penso de tot això: l’ICS, el major proveïdor de serveis sanitaris a Catalunya està “acomiadant” a gran part del seu personal eventual per a poder fer front a aquesta crisis que ens està desangrant a tots, està retallant els sous als treballadors que encara són considerats com a tal i exigint que els serveis i la qualitat oferida siguin iguals… siguem realistes, mai pot ser la qualitat igual, amb la mateixa càrrega assistencial i la meitat del personal per a fer front a la feina, així doncs, l’ICS castiga de dues maneres molt dures i cruels als seus treballadors, a uns, els deixa al carrer i als altres els obliga a fer la mateixa feina amb la meitat de personal.

AIXÓ NO ES POT CONSENTIR!!!

I si seguim amb la sinceritat, diré que la major part de la feina i els serveis ofertats de l’ICS no es realitzen als despatxos ni a les sales de reunions, no, es porten a terme als quiròfans, a les sales de cures, als laboratoris, a les consultes, als arxius i als mostradors d’admissions de cadasqun dels hospitals i centres d’atenció primària de tota Catalunya. Però clar, és més lògic acomiadar als treballadors de primera línea de foc i seguir mantenint els desorbitats sous de càrrecs, alts càrrecs i càrrecs de confiança, la feina dels quals és de “suma importància” per a oferir als usuaris els servei que es mereixen, abans de fer desaparèixer tots aquests llocs de treball que tenen benefici però no ofici conegut i crear llocs de treball per als “burros de càrrega” que fan possible que l’ICS encara no s’hagi ensorrat.

Tot és d’una lògica aplastant, no trobeu?

A més a més, si això continua així, si continúen “acomiadant” a més gent… què passarà amb l’article 103.1 de la CE?

Article 103
1. L’Administració Pública serveix amb objectivitat els interessos generals i actua d’acord amb els principis d’eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació, amb submissió plena a la Llei i al Dret”

Doncs jo us diré que passarà, que serà simplement un escrit en un llibre, ja que si cada cop sóm menys gent, no hi haurà ni eficàcia, ni descentralització ni desconcentració de competències i molt menys coordinació, l’únic que hi haurà serà jerarquia... “natros (els senyors de l’ICS,) som els que manem i vatros (els 4 gats que quedareu) esteu a les nostres ordres”... no és per res, però a mí això em sembla una fugida cap a la privatització dels serveis de salut a Catalunya, de fet això ja ha començat, no? ja què si segueixen així estaran faltant als principis fonamentals de l’Administració cap al ciutadà i no crec que siguin tan estúpids com per a anar en contra de la Constitució... o sí?

Dit tot això, us explicaré quina és la meva opinió del que s’hauria de fer, puc estar equivocada però és el que en penso.

Crec sincerament que la solució és la UNIÓ. Ens hem d’unir cadasqun dels col·lectius professionals que integrem l’actual plantilla de l’ICS, tant el personal estatutari com l’interí i com no, l’eventual. Això ens afecta a tots i si no fem res al respecte, ens afectarà més. Hem d’aconseguir que tots els sindicats i quan dic tots, vull dir tots, vagin a una, la única opció possible, que és la defensa dels treballadors, que deixin de banda la competència que es tenen entre ells i ens recolzin a tots nosaltres. I hem d’aconseguir també que la gent, els usuaris, els administrats que són per a qui en principi estem treballant, es facin sentir, que diguin el que en pensen sense por a represalies.

TREBALLADORS + USUARIS + SINDICATS, LLUITANT TOTS PLEGATS.

Hem de plantar cara i dir PROU, FINS AQUÍ HEM ARRIBAT, JA ESTEM FARTS!!!

No diuen que amb els treballadors que queden es pot fer front a la feina? No diuen que tota la gent que no s’ha renovat no era necesaria? No diuen que els “senyors” dels despatxos són imprescindibles? Doncs que la facin ells la feina, que siguin ells els que donin la cara davant els usuaris quan tenen que esperar mesos i mesos de llista d’espera per a entrar a quiròfan, quan el seu metge de capçalera no els pugui rebre fins d’aquí dues setmanes, quan les seves reclamacions facin mesos que van ser presentades i encara no han rebut resposta… i a més a més, que intenten arribar a fi de mes amb el sou d’una UAAU… o amb la prestació d’atur (d’una UAAU clar, perquè la d’ells, ja m’agradaria a mí tenir-la de sou).

I bé, les retallades no només afecten al personal de l’ICS, ja sabeu que tota l’Administració està patint aquesta barbàrie… tota l’Administració? Mmmmmmmm… em sembla que no… algú ha vist el que cobrarà de pensió el Sr. Benach? doncs jo us ho dic: Benach es jubila als 51 anys amb un sou de 10.000 € al mes durant 4 anys i després 7.000 € al mes per la resta de la vida... Com diria el Sr. Trillo: “manda huevos”

I no vull continuar perquè m’està bullint la sang i no val la pena patir una crisis hipertensiva per culpa d’aquesta colla d’impresentables.

Espero i desitjo no ser la única que pensa així, i si estic equivocada, que vingui algú amb raonaments lògics i em faci canviar d’opinió.

Bon dia i salut per a tothom, perquè el que es treball… aisssssss!


Montserrat García Guasch
ASFATEICS"

Bé i això és tot companys i companyes, espero que la propera vegada que publiqui alguna cosa meva al blog sigui per a donar bones notícies o almenys una mica d'optimisme que ja ens fa falta ja...


Salut per a tothom i esperem que treball també!!!---------------------------------------------------------------------------------------------
LA SANITAT FUTURA, O NO TAN FUTURA